Accommodatie in België

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in België

Vakantiewoningen & Vakantiehuizen in België

Appartement in België Waar veel Belgen graag kiezen voor verre oorden in een tropisch land, kiezen er elk jaar toch ook veel mensen om lekker in België te blijven – en wij geven ze geen ongelijk. Door andere Europeanen wordt België regelmatig het Europa in het Klein genoemd, vanwege de verschillende karakters van de steden en natuurlijk de scheiding tussen Vlaanderen en Wallonië. De aanwezigheid van verschillende groten steden die internationale bekendheid krijgen zoals Antwerpen en Brussel, in combinatie met de bourgondische levensstijl en dito authentieke gerechten en bieren, maken het land aantrekkelijk voor zowel de levensgenieter als de cultuurliefhebber. Ook de Vlaamse kust en het heuvelachtige landschap in de Ardennen maken België erg populair en elk jaar komen er veel bezoekers uit de omliggende landen een bezoek maken aan het land. In vrijwel alle steden zijn er uitstekende hotels en hostels te vinden in alle prijscategorieën - maar wie op zoek is naar een alternatief: kijk eens naar de vele vakantiehuizen en bed and breakfasts te vinden op Wimdu!

Fun Facts

  • Er worden meer dan 800 soorten bier in België gemaakt!
  • In België wordt niet alleen veel bier gemaakt, ook chocolade is er genoeg door een productie van 220.000 ton chocolade per jaar.
  • Er zijn in Belgie vergeleken met omliggende landen de minste Macdonalds te vinden: 7x minder dan in de Verenigde staten en bijna 2 keer zo weinig als in Frankrijk.
  • Het Communistisch Manifest van de wereldberoemde Karl Marx is geschreven toen hij halverwege de 19e eeuw in Brussel woonde.
  • Spruitjes kennen haar oorsprong in België!

De hoofdstad van Belgie: Brussel

België heeft vele mooie steden die elk jaar een groot aantal bezoekers aantrekken vanuit de hele wereld. Begin de ontdekkingstocht bij de prachtige hoofdstad van het land: Brussel. Voor sommigen is dit de hoofdstad van Europa, voor anderen is het vooral de stad van de heerlijke terrasjes met de vele speciaal biertjes. Begin bij het Grote Plein van Brussel gelegen midden in de stad, waar de oude middeleeuwse sferen en dito architectuur u het gevoel geven dat de tijd heeft stil gestaan. Ga vanuit hier naar het mooie Stadhuis – gelegen aan het plein en waar u op bepaalde tijdstippen ook naar binnen kunt om dit bijzondere gebouw van binnen te aanschouwen. Wellicht een van meest iconische gebouwen in de stad is het Atomium – een replica van een uitvergroot kristal en destijds gebouwd als tijdelijk kunstwerk. Inmiddels is het een van de beroemdste gebouwen van de stad, waar het ook mogelijk is om te dineren of een drankje te doen in een van de bollen. Vergeet bij een bezoek aan de stad ook niet om Manneken Pis te bezoeken, iconisch voor de stad, maar in onze ogen niet heel spectaculair.

Antwerpen

Bij een bezoek aan België haar tweede stad Antwerpen, is het aan te raden om met de trein te reizen. Het Centraal station van Antwerpen is het paradepaardje van de stad en duurde meer dan 9 jaar en 1.2 miljard verder voordat het afgerond was – maar het resultaat mag er wezen. De prachtige architectuur is behouden en de nieuwste technologieën hebben mogelijk gemaakt dat het van binnen een buitengewoon bijzonder gebouw is geworden. Ga vanuit hier naar de bijzondere Onze-Lieve-Vrouwekathedraal wat de grootste gotische kerk van België is, en daarnaast beklommen kan worden en zo een prachtig uitzicht geeft over de stad. Vanuit hier kunt u ongetwijfeld ook de beroemde dierentuin van Antwerpen zien: De Antwerpse Zoo – bijzonder gelegen midden in de stad en buiten een enorm aanbod aan dieren, ook nog eens rijk aan prachtige architectuur. Een iconische schilder voor Antwerpen is Peter Paul Rubens – en veel van de oudere gebouwen bevatten kunst gemaakt door deze wereldberoemde schilder. Voor hen die meer van hem te weten willen komen is een bezoek aan het Rubenshuis zeker aan te raden.

Brugge

Een stuk kleinschaliger dan de voorgaande twee steden is Brugge – geroemd en geliefd om de romantiek die in dit stadje hangt en daarmee ook erg populair onder stellen. Een wandeling door deze stad met haar vele schilderachtige grachten is als een wandeling door een openluchtmuseum. Er zijn door de hele stad veel leuke restaurantjes en barretjes te vinden, waar onder andere de bekende Brugse Zot te drinken valt – een biertje dat onlosmakelijk verbonden is met de stad. De Belfort is de beroemdste toren van Brugge die met 366 treden te beklimmen valt en een mooi uitzicht over de stad biedt!

Vervoer naar en in België

Vanuit alle grote steden gaan er vluchten naar een van de vele vliegvelden van België – waarvan de grootste in Brussel te vinden is. Over het algemeen zijn de wegen in België relatief goed onderhouden en is het openbaar vervoer betrouwbaar en goed geregeld. In de grote steden als Antwerpen, Brussel en Brugge kenmerkt de binnenstad zich als relatief rustig en goed begaanbaar te voet, vanwege het ontbreken van druk verkeer. Ook zijn er vaak tram- en metroverbindingen die de hele stad met elkaar verbinden. Zit je in een B&B in het centrum van een stad? Huur dan lekker een fiets en ga op deze manier op ontdekkingstocht – een goedkoop en gezond alternatief!

Klaar om te boeken?

ONZE APPARTEMENTEN SCOREN GEMIDDELD EEN 9/10! DIT IS DE MENING VAN ONZE GASTEN:

Anke
Anke
10 Uitstekend
oktober 2018
Sfeervolle vakantie appartementen

Fijn, ruim appartement (let op: om in het appartement te komen moet je een trap op). Prima verzorgd, voldoende lekkere handdoeken, afwasmachineblokjes aanwezig etc., op korte afstand van centrum en ziekenhuis. Zeer vriendelijke gastvrouw!

Eddy
Eddy
10 Uitstekend
oktober 2018
Gezellig huisje dicht bij Gent

Comfortable house located in quiet area but still very close (Bus nearby) near Ghent. Lydia is very friendly and helpful, we come back ... Geriefelijk huis gelegen in rustige buurt maar toch zeer dicht (Bus in de buurt) bij Gent. Lydia ...

Josee
Josee
8 Erg goed
oktober 2018
Rubens 201 - 3 Bedrooms Terrace - Meir

Het appartement is prima gelegen Het is heel mooi en heel ruim . Wij vonden wel dat er een beetje meer keukengerief mocht zijn . Een lift zou ook handig zijn , dit is een minpuntje . Maar wij hebben een top weekend gehad in dit appartem...

B&A
B&A
10 Uitstekend
september 2018
Studio 50m2 2mn Brusselse metro

Een prima plek om Brussel en omgeving te verkennen. Dichtbij de metro (lijn 1, halte Tomberg), een Carrefour en je bent ook snel in Waterloo of Leuven. Het Jubelpark is prima te lopen. Wij deden echter alles met de auto i.v.m. minder goe...

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

… en we zijn dol op onze appartementen