Accommodatie in Dijon

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in Dijon

Vakantiewoning in Dijon: Vakantiehuizen in Dijon

Appartement in Dijon Dijon is een populaire en prachtige stad te vinden in Bourgondië – een van de mooiste regio’s van onze zuiderburen in Frankrijk. De naam is in de hele wereld bekend door de leverancier van de meest beroemde mosterd, maar gelukkig is er veel meer te vinden in deze stad dan enkel dit product. De stad kent een ontzettend rijke geschiedenis en gelukkig is er door de jaren heen niet veel verloren gegaan waardoor er hedendaags nog veel van vervlogen tijden terug te zien is. Door deze vele gebouwen en de typische authentieke Franse cultuur is Dijon een van de mooiste steden van Frankrijk en de ideale locatie voor een heerlijke vakantie. Door de hele stad zijn er veel hotels en hostels te vinden van uitstekende kwaliteit – maar wellicht bent u op zoek naar iets nieuws! Kijk eens naar het aanbod bed and breakfasts en appartementen die te vinden zijn op Wimdu en leg alvast de eerste stap voor een prachtige vakantie vast.

Fun facts

  • Een van de bekendste producten uit deze regio is zonder twijfel de beroemde Dijon Mosterd.
  • Geboren in Dijon is de wereldberoemde Gustave Eiffel – bedenker van de gelijknamige toren.
  • Er wonen iets meer dan 150.000 inwoners in Dijon!
  • Dijon is daarnaast ook nog eens de hoofdstad van Bourgondië.
  • Veel mensen kennen Dijon als de voorstad voordat ze naar Lyon rijden op weg naar het zuiden van Frankrijk.

De geschiedenis van Dijon bepaalt het hedendaagse straatbeeld

Bij een bezoek aan Dijon staat u gelijk verrast door de hoeveelheid en diversiteit aan prachtige gebouwen die door de hele stad verspreid liggen. Dit heeft te maken met de belangrijke rol die Dijon speelde in de 14e en 15e eeuw, waar de toenmalige hertogen een groot stuk land bezaten dat zich uitstrekte tot over België en Nederland. In die tijden werd Dijon een van de grootste steden met grote welvaart en het Europese centrum van de kunst, wetenschap en onderwijs. Een van de beroemdste gebouwen van Dijon is het Palais Ducal – een prachtig bouwwerk wat tegenwoordig dienstdoet als museum met een uitgestrekte collectie kunst. U vindt hier werkelijk alles: van kunst uit oude Romeinse tijden tot aan hedendaagse kunst. Een erg fijne bijkomstigheid van musea in Dijon is dat de toegang volledig gratis is, waardoor er eigenlijk geen goed excuus is om dit prachtige museum niet te bezoeken. In het paleis heeft u ook de mogelijkheid om de Philippe Le Bon toren te beklimmen en een panoramisch uitzicht over de stad te krijgen. U heeft hier wel een redelijk goede conditie voor nodig: er zijn 316 treden nodig voordat u boven beloond wordt met het uitzicht!

Andere bezienswaardigheden in deze bijzondere stad

Iconisch voor de stad Dijon is de uil – in het Frans bekend als La Chouette en onlosmakelijk verbonden met de stad. De uil speelt ook een belangrijke rol bij de Parcours de la Chouette, wat een rondleiding geeft door Dijon. De route staat aangegeven door uilen verspreid over de gehele stad. Een klein standbeeld van de uil is ook te vinden aan de zijkant van de Notre-Dame van Dijon – een van de meest prachtige bouwwerken van de stad. Het is gebouwd halverwege de 13e eeuw en te herkennen aan een bijzondere voorkant met veel boogreeksen. Let ook op de bijzonder waterspuwers die iconisch zijn voor deze middeleeuwse bouwstijl. Een andere leuke plaats in de stad is te vinden bij het Place Francois Rude – waar veel traditionele huisjes te vinden zijn en de meest gezellige barretjes en restaurantjes. Het is de perfecte plaats waar u toeristen ziet samensmelten met de lokale bevolking, die hier op warme zomerse dagen graag de dag doorbrengen. Een andere plaats waar u kunt genieten van de authentieke Franse stijl is in het Jardin Darcy – een park gelegen in de buurt van het station waar de inwoners van Dijon graag komen genieten van het leven onder het genot van een goede fles wijn.

Vervoer in en naar Dijon

Dijon is een stad die erg populair is onder Belgen en Nederlanders en dat is mede dankzij de eenvoudige route die u snel naar de stad brengt. De stad is onderdeel van de bekende route naar het zuiden van Frankrijk en is vanaf Brussel in een uur of 5 te bereiken. Houd er wel rekening mee dat deze route erg berucht is en in de zomer er lange files kunnen staan door de hordes toeristen die het warme zuiden opzoeken. Een alternatief is om de trein te pakken. Vanaf Parijs rijdt de TGV in minder dan 2 uur naar Dijon. Door de goede bereikbaarheid met het spoor is de stad ook een goede uitvalsbasis om omliggende steden te bezoeken. Eenmaal aangekomen bij uw B&B of appartement in de stad merkt u dat door de relatieve kleinschaligheid het een uitstekende stad is om het te voet te ontdekken. Een andere aanrader is om op een van de vele fietsverhuurplaatsen een fiets te huren en er op deze manier op uit te gaan: een goedkoop en gezond alternatief! Zo kunt u heel gemakkelijk zelf bepalen wanneer u uw studio of B&B verlaat en wanneer u weer terugkeert. U bent niet afhankelijk van het openbaar vervoer, maar u kunt u wel snel door de stad bewegen.

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

… en we zijn dol op onze appartementen