Accommodatie in Florence

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in Florence

Appartementen & Vakantiewoningen in Florence

Appartement in Florence Een van de beroemdste steden van Italië is zonder twijfel Florence – de belichaming van de Renaissance en daarnaast ook nog de hoofdstad van het beroemde Toscane. Florence is een van de belangrijkste kunststeden ter wereld en trekt elk jaar miljoenen bezoekers van over de hele wereld die een kijkje komen nemen naar het prachtige culturele erfgoed dat de stad rijk is. Vanwege de rijke geschiedenis van de Medici-familie die door de eeuwen heen opdrachten hebben gegeven aan de grootste meesters, zijn er hedendaags vele meesterwerken te vinden – waaronder de David van Michelangelo als bekendste voorbeeld. Door de hele stad zijn er prachtige hotels en hostels te vinden, maar wie eens op zoek is naar iets anders: kijk eens naar de vele appartementen en bed and breakfasts die te vinden zijn op Wimdu!

Fun Facts

 • Volgens velen heeft Adolf Hitler de beroemde Ponte Vecchio ongemoeid gelaten in de Tweede Wereldoorlog vanwege de schoonheid en culturele schatten die er opgeborgen lagen.
 • De David te vinden op de Piazza della Signoria is niet de echte maar een replica!
 • Florence was in 1339 de eerste stad met verharde wegen.
 • De beroemde Florence Nightingale is geboren en niet geheel toevallig vernoemd naar de stad.
 • De zowel beruchte als beroemde Medici-familie heeft er voor gezorgd dat een groot deel van de stad is gebouwd in de prachtige, weelderige architectuur.

De beroemde bezienswaardigheden van Florence

Iconisch voor de stad en wat absoluut niet vergeten mag worden bij een bezoek aan Florence is de Santa Maria del Fiore – of beter bekend als de Duomo of Dom. Het prachtige bouwwerk torent hoog boven de stad uit en is een uitstekend punt om de ontdekkingstocht te beginnen, waarbij u ook de majestueuze koepel die geopend is voor publiek niet mag vergeten. De Koepel is ontzettend mooi beschilderd aan de binnenzijde en de bouw duurde bijna 2 eeuwen. Vanuit deze koepel hebt u een bijzonder fraai uitzicht over alle kleine straatjes en steegjes die de stad vormen tot wat het hedendaags is. Bezoek voor een mooi uitzicht ook de nabijgelegen Campanile – een bijzondere klokkentoren. Niet heel ver van de Dom ligt ook de Piazza della Singoria – wat dient als politiek centrum van de stad en waar ook het stadhuis van Florence te vinden is: het Palazzo Vecchio. Sluit de dag af met een bezoek aan het prachtige Ponte Vecchio – wat onlosmakelijk verbonden is met toerisme in de stad. Het is de oudste brug van de stad die destijds niet is opgeblazen door de Duitsers en nog in volle glorie te bezichtigen is. Er zijn veel leuke huisjes die hangend boven het water zijn gebouwd en hedendaags is de brug de plaats voor juweliers en goudhandelaars.

Musea in Florence

In een stad die bol staat van de kunst en cultuur zal het geen verrassing zijn dat er door de hele stad veel bijzondere musea te vinden zijn. Zonder twijfel het grootste en meest invloedrijke museum van Florence – en volgens sommigen van heel Italië – is het Galleria degli Uffizi. Wij raden aan om er minimaal een hele dag voor uit te trekken om alle meesterwerken te kunnen aanschouwen die hier tentoongespreid staan. Het heeft een uitgebreid aanbod aan kunstwerken van onder andere Da Vinci, Rafael, Rubens en Rembrandt. Een ander museum dat zeker een bezoek waard is bij een verblijf in Florence is het bijzondere Bargello – wat door de jaren heen zowel een paleis als een politiebureau is geweest. Er zijn veel prachtige beeldhouwwerken te vinden, maar de meest bijzondere staat nog altijd in de Galleria Dell’Accademia. Hier is het wereldberoemde beeld David van Michelangelo te vinden – dat daarnaast nog een groot aanbod aan onvoltooide beelden heeft.

Bijzondere plaatsen in Florence

Er zijn naast de beroemde plaatsen ook wat plekken die minder bekend zijn, maar wel de moeite waard zijn om te bezoeken. Een van de mooiste parken van Italië is namelijk te vinden in deze stad: het Giardino di Boboli. Contrasterend met de volgebouwde stad is dit park een oase van groen en heeft het een aantal leuke fonteinen en vijvers. Ook het bekende Grota del Buontalenti is een bijzondere plaats wat veel wegheeft van een namaakgrot. Een erg fijne plek voor hen die even de drukte en hectiek van de grote Italiaanse steden wilt ontwijken!

Vervoer naar en in Florence

Florence is erg gemakkelijk te bereiken en vanaf alle grote Europese steden gaan er regelmatig vluchten naar de stad. Daarnaast is het ook eenvoudig om met de trein naar Florence te reizen – via het bekende Gare du Nord in Parijs. Veel mensen kiezen er echter voor om gewoon met de auto naar deze prachtige stad af te reizen, maar houd rekening met lange files bij de overgang over de Alpen. Eenmaal aangekomen bij uw B&B in Florence is het de perfecte stad om al wandelend te verkennen. Er zijn daarnaast meer dan genoeg taxi’s door de hele stad te vinden die u overal naar toe kunnen brengen. Florence staat ook bekend als studentenstad waarin fietsen een grote rol speelt, dus we raden aan om een fiets te huren en op deze gezonde en goedkope manier de stad te ontdekken. Daarnaast is niet ver van het centrum het nationale treinstation van Florence te vinden die u de perfecte optie biedt om ook de rest van dit prachtige land te ontdekken!

Klaar om te boeken?

ONZE APPARTEMENTEN SCOREN GEMIDDELD EEN 9/10! DIT IS DE MENING VAN ONZE GASTEN:

Mathilde
Mathilde
8 Erg goed
november 2017
Eenpersoonskamer "Aquarellen"

Aquarellen is een mooie sfeervolle kamer van een bijzonder fijne gastvrouw, die erg behulpzaam is en het appartement elke dag proper en netjes maakt. De kamer ligt op een busafstand van 15 min. van het historische centrum. De busverbindi...

Marion
Marion
10 Uitstekend
oktober 2017
Secret Garden Apartment

Omdat er iets defect was in het appartement wat niet op tijd te repareren was, of het goed was of wij in een ander appartement vlak bij het station wilden gaan zitten? Prima! Dit was een fantastische oplossing! Wij waren hier erg blij me...

Eddy
Eddy
8 Erg goed
juli 2017
Amazing Design Apartment

Appartement is goed gelegen. Het is wel jammer dat er geen winkels in de buurt zijn. Alles wat je nodig hebt, is aanwezig. Appartement is gelegen op de 3de verdieping, jammer dat er geen lift is.

Gerben
Gerben
8 Erg goed
april 2017
Lovely house close to Boboli Garden

Op loopafstand van het centrum, maar toch lekker rustig. Alles in de buurt. Zeer goed bevallen. Aanrader!

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Meer dan 10 miljoen overnachtingen geboekt

  We zijn Europa's grootste platform voor vakantie appartementen.

 • Wimdu's drievoudige controle

  Onze drievoudige kwaliteitscontrole bestaat onder andere uit het bezoeken van accommodaties op locatie.

 • Trustpilot

  Onze score op Trustpilot is
  Goed (8.9/10)

… en we zijn dol op onze appartementen