Tips voor Wimdu-gasten

Reistips

Deel geweldige ervaringen met je host door gebruik te maken van Wimdu. Leer elkaar kennen en misschien ontstaat hieruit wel een internationale vriendschap. Wij werken hard om ervoor te zorgen dat je een probleemloos verblijf zult hebben. Bekijk onze tips om het beste uit je Wimdu-ervaring te halen:

Maak je Wimdu profiel aan

Vertel ons over jezelf

Wimdu hosts willen vaak graag weten wie er bij hen zal verblijven. Daarom is het handig als je van de mogelijkheid gebruik maakt om op het Wimdu-profiel iets over jezelf te vertellen. Vertel waar je vandaan komt, waarom je het leuk vindt om te reizen, wat je hobby's zijn en welke talen je spreekt. Jouw verblijf al een stuk persoonlijk gemaakt worden door deze informatie vooraf te delen.

Gebruik ons netwerk

Wanneer je al een Facebook account hebt, kun je met één klik via Facebook worden doorgestuurd worden naar Wimdu. Dit kan het onderhouden van je profiel een stuk makkelijker maken en daarnaast kun je zien wie van je vrienden al gebruik heeft gemaakt van Wimdu.

Plaats een foto van jezelf

Een leuke foto voor je Wimdu-profiel maakt je account compleet. Communicatie met je host zal prettiger verlopen, vooral als je ook een gezicht aan het contact kunt toevoegen. Uiteindelijk kan dit al lang voor je aankomst een plezierige en vriendelijke sfeer creëren.

Plan je reis

Bekijk bij wie je verblijft

Bekijk het profiel van je host. Hierop kun je zien of jullie wellicht dingen gemeen hebben of misschien wel dezelfde taal spreken. Met behulp van Wimdu's-berichtensysteem kun je vragen stellen en potentiële kwesties nog voor je aankomst ophelderen.

Controleer nogmaals de details van de aanbieding

De foto's geven je al een goed beeld van wat je kunt verwachten, maar zorg ervoor dat je de huisregels doorneemt na het bekijken van de accommodatie. Op deze manier weet je zeker dat dit echt de juiste accommodatie voor je is. Beoordelingen van vorige gasten geven ook een goede indicatie van de kwaliteit van de host en zijn of haar aanbod.

Gebruik Wimdu

Wimdu controleert de geldigheid en kwaliteit van elke host die een accommodatie op onze website heeft staan. Wij zorgen ervoor dat jouw betaling naar de host wordt overgemaakt en dat je informatie over de accommodatie krijgt toegestuurd. Wanneer een host buiten Wimdu om contact met je probeert op te nemen, rapporteer dit dan aan ons serviceteam.

Geniet van je verblijf

Bekijk de kamer goed

Wimdu maakt de betaling naar de host pas 24 uur na je geplande aankomst over. Wanneer iets niet in orde is of niet overeenkomt met de verwachtingen, neem dan meteen contact met ons op zodat we een oplossing kunnen vinden. Als er iets in het appartement beschadigd is, zorg er dan voor dat je hier een melding van maakt door foto's te maken. Hiermee kun je voorkomen dat je hiervoor verantwoordelijk zult worden gehouden.

Bespreek alles met je host

Laat de host je door de accommodatie begeleiden wanneer hij/zij de sleutels overhandigd. Dit is het juiste moment om je host beter te leren kennen. Je kunt dan goede tips krijgen van de host op de locatie van je verblijf. Geniet van je trip en travel like a local!

Beoordeel je host

Maak van de gelegenheid gebruik om na terugkomst van je reis een beoordeling te schrijven voor je host. Op deze manier kun je eventuele verbeteringen doorgeven of je host bedanken voor de leuke ervaring, maar ook om toekomstige gasten gerust te stellen dat ze bij een goede host terecht zullen komen.