Accommodatie in Italië

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in Italië

Vakantiewoningen & Vakantiehuizen in Italie

Appartement in Italië Italië is een prachtig land te vinden in het zuiden van Europa en tot ver buiten de eigen landsgrenzen bekend en geliefd. Het staat bekend om de heerlijke Italiaanse keuken, de mooie kunsten en natuurlijk het Romeinse rijk dat haar sporen heeft achter gelaten door het hele land. Het is een waar openluchtmuseum, aangezien Italië het grootste aantal Werelderfgoedobjecten ter wereld heeft staan op de bekende lijst van UNESCO. Met steden als Rome, Florence en Milaan heeft het wereldsteden die elk jaar miljoenen bezoekers trekken – zowel in de winter als in de zomer. Ook bij onze landgenoten is Italië erg populair en elk jaar trekken er veel Belgen naar dit prachtige land. Het is onmogelijk om alle bezienswaardigheden van dit land in deze gids te stoppen, dus we pikken de beste steden eruit die zeker niet vergeten mogen worden. Door het hele land zijn er veel uitstekende hotels en hostels te vinden, variërende in alle prijscategorieën. Wie op zoek is naar iets nieuws – kijk eens naar het ruime aanbod aan vakantiewoningen en bed and breakfasts te vinden op Wimdu!

Fun Facts

 • Er is in Rome zelfs een museum te vinden dat volledig gewijd is aan pasta!
 • Het zal geen verrassing zijn dat de allereerste pizza is gemaakt in Napels, halverwege de 19e eeuw
 • Italië is een erg populair vakantieland, waar meer dan 50 miljoen bezoekers op af komen elk jaar.
 • Er was een lange tijd dat Rome de grootste stad ter wereld was, voordat Londen deze eer mocht dragen eind 19e eeuw!
 • Voor de muziekliefhebber: ook de piano is een Italiaanse uitvinding.

Een bezoek aan de hoofdstad: Rome

Bij een bezoek aan Italië is Rome natuurlijk nummer 1 op de agenda. U staat bij aankomst werkelijk waar versteld van de vele bezienswaardigheden die de rijke geschiedenis van de stad goed weergeven. Een van de best bewaarde antieke gebouwen van de stad is zonder twijfel de bijzondere Tempel van Pantheon – gebouwd voor de antieke goden en beroemd door de hele wereld vanwege de bijzondere koepel. Een ander gebouw dat onlosmakelijk verbonden is met de stad en het land is het indrukwekkende Colosseum – het bouwkundige hoogstandje wat volgens velen haar tijd ver vooruit was gezien de ingenieuze constructie. Het was het centrum van middeleeuws vermaak: de vele gladiatoren, paardenraces en andere gevechten vonden hier plaats voor de ogen van soms wel 50.000 man publiek! Een bijzondere fontein die elk jaar door miljoenen mensen bezocht wordt is de Trevi fontein – een wensput waar elk jaar voor bijna een miljoen euro aan muntjes in wordt gegooid. Let wel op dat dit een erg toeristisch gebied is, dus er mag flink in de portemonnee gekeken worden voor een terrasje of een ijsje!

Dit mag u ook niet vergeten: Florence en Milaan

Als er een stad de belichaming is van wat de Renaissance inhoudt, dan is het Florence. De grootste kunstenaars zoals Dante, Macchiavelli en Michelangelo hebben deze stad haar vorm gegeven met de vele prachtige gebouwen, kunst en literaire werken. De stad is perfect te voet ontdekken. Begin uw ontdekkingstocht bij de Duomo – deze torent hoog boven de stad en geeft een prachtig uitzicht over Florence. Loop vanuit hier naar de Piazza della Singoria – het plein dat centraal staat in de stad en daarnaast het politieke centrum van Florence. Een andere stad met een geheel ander imago is de luxe modestad Milaan – die na de zware bombardementen in de Tweede Wereldoorlog zich heeft ontpopt tot een elegante stad met een bruisend leven op gebied van mode en opera. Bezoek hier de Duomo di Milano – de grootste kathedraal ter wereld die gelukkig geheel intact is gebleven.

Het schilderachtige Venetië

Het bijzondere Venetië mag zich een wereldwonder op zichzelf noemen – met de bijzondere kanalen en bruggen die de stad het iconische uiterlijk geven. Elk jaar komen er meer dan 18 miljoen toeristen een bezoek brengen aan deze romantische stad. Begin de ontdekkingstocht bij het St. Mark Plein – het beroemdste plein van de stad waar u de vele bekende duiven van uw af moet slaan. Vanaf hier kunt u gemakkelijk naar de Campanile lopen, de beroemde toren waarvan u de klokkentoren kunt bezoeken om een uitzicht te krijgen over de stad en een nog beter beeld te krijgen van de bijzondere vorm van Venetië!

Vervoer naar en in Italië

Vanaf Brussel Airport vliegen er regelmatig vluchten naar de verscheidene Italiaanse steden en ook de kleinere luchthavens zijn vaak verbonden met Italië. Het is daarnaast mogelijk om met de trein af te reizen naar Italië en het uitgebreide treinnet van Italië is redelijk betrouwbaar. Binnen Italië zelf is het ideaal reizen tussen de grote steden: zo is Rome binnen een uur en 40 minuten verbonden met Florence! Ook trekken veel landgenoten elk jaar met de auto richting hun vakantiehuis in Italië, iets wat flinke files kan opleveren in het zomerseizoen, dus houd hier rekening mee. Mocht u met het vliegtuig komen, dan is het aan te raden om een auto te huren en op deze manier het prachtige landschap te ontdekken en naar uw B&B in Italië te reizen. Vooral als u buiten de grote steden gaat, is het openbaar vervoer niet overal even goed geregeld, dus dan is het ideaal om niet afhankelijk te zijn hiervan!

Klaar om te boeken?

ONZE APPARTEMENTEN SCOREN GEMIDDELD EEN 9/10! DIT IS DE MENING VAN ONZE GASTEN:

Terence
Terence
8 Erg goed
februari 2018
Cheapest Nice Studio in Trastevere!

Bij aankomst werd ik opgevangen door een andere Italiaan die me aangaf dat ik naar een ander appartement moest omdat de boiler kapot was in dit appartement. Het andere appartement lag om de hoek 25 meter verderop. Dat appartement was pri...

Sjoerd
Sjoerd
8 Erg goed
december 2017
TYPICAL ROMANTIC VENETIAN FLAT

In dit appartement zijn we eerder geweest. Beviel nu nog beter dan de vorige keer. Weer opgevangen door de sympathieke Sabina, die deze keer (door flinke vliegvertraging) uren op ons heeft zitten wachten. Het appartement ligt in een rela...

Gert
Gert
8 Erg goed
december 2017
Appartement een paar meter van de Vaticaanse Musea

Klassieke woning en inrichting. Sanitair en keuken voldoen nog wel maar zijn aan renovatie toe. Mooie lokatie vlakbij het Vaticaan en dicht bij metrostation Ottaviano. Bijzonder stille kamers met voldoende ruimte. Bedden voor ons aan de ...

frans
frans
8 Erg goed
december 2017
Charming studio for couples

Milaan was een wereldstad die we nog graag wilden ontdekken, en de studiootje dat we voor een paar dagen huurden was daarvoor prima geschikt. Het ligt op de tweede verdieping van een keurig, klassiek appartementsgebouw, waar voor het ove...

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Meer dan 10 miljoen overnachtingen geboekt

  We zijn Europa's grootste platform voor vakantie appartementen.

 • Wimdu's drievoudige controle

  Onze drievoudige kwaliteitscontrole bestaat onder andere uit het bezoeken van accommodaties op locatie.

 • Trustpilot

  Onze score op Trustpilot is
  Goed (8.9/10)

… en we zijn dol op onze appartementen