Accommodatie in New York

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in New York

Appartementen & Vakantiewoningen in New York

New York, officieel The City of New York is de grootste en ongetwijfeld bekendste stad van de Verenigde Staten. Het staat al decennia lang bekend als een wereldstad waar ontzettend veel te beleven is op het gebied van handel, financiën, media en mode. Het enorme aanbod aan monumenten en de verschillende wijken met elk hun eigen karakter trekken veel toeristen aan vanuit over de gehele wereld. The Big Apple, hoe de stad ook wel wordt genoemd, heeft een reputatie dat het leven er dag en nacht doorgaat. Elk jaar trekken er meer dan 45 miljoen binnen- en buitenlandse toeristen naar New York en zijn er ontelbaar veel hotels en hostels die grote inkomende toeristenstroom wil ontvangen. Als u op zoek bent naar een alternatief verblijft en een authentieke ervaring zoekt – kijkt u dan eens op de vele accommodaties en bed and breakfasts die Wimdu aanbiedt!

Fun Facts

Onlosmakelijk verbonden aan deze bruisende stad is snel lopende zakenmensen met een koffie in hun hand – vaak belangrijker dan het ontbijt en lunch.
De metro is het populairste vervoersmiddel in New York: wekelijks nemen meer dan 5 miljoen mensen de metro.
Honger hoef je niet snel te hebben in deze stad, met meer dan 4000 eettentjes op straat.
New York staat bekend als multiculturele stad – meer dan de helft spreekt thuis een andere taal dan Engels.
De New York Public Library de een na grootste bibliotheek op aarde en heeft meer dan 50 miljoen items.

Bezienswaardigheden in New York

New York is het thuis van een ontelbaar aanbod aan bekende bezienswaardigheden, dus het is lastig om te bepalen waar je deze ontdekkingstocht begint. Alleen rondlopen in deze stad zal er al voor zorgen dat alle zintuigen geprikkeld worden en het is niet raar om bekende wereldsterren op de hoek van de straat tegen te komen. Een straat waar je absoluut niet onderuit kan als je in deze stad bent is Times Square – een duizelingwekkend centrum vol met de bekende billboards en neon verlichting. Hier zal je de reputatie van 'City that Never Sleeps' zeker merken, aangezien veel van de winkels dag en nacht open zijn. Niet ver van deze straat is het immens bekende Broadway – een iconische straat in de theaterwereld. Veel van de wereldberoemde producties kennen hun oorsprong hier en grijp die kans aan door als een van de eersten een productie te kunnen aanschouwen. Al jaren staat Het Vrijheidsbeeld fier overeind en kijkende over de stad – ooit gegeven door Frankrijk als teken van vriendschap. Het kan van een afstandje bezichtigd worden op de gratis ferry die tussen Staten Island en Manhattan vaart, of via de veerboot vanaf Battery Park. Kom hier wel op tijd en koop je tickets op tijd, want er kunnen lange rijen zijn en het is zonde om de hele dag in de rij te staan. Het Vrijheidsbeeld kan beklommen worden en de toegang is geheel gratis – let er wel op dat het 354 treden zijn naar de sokkel!

Shoppen en cultuur in New York

De beste plaats om een keer flink te gaan shoppen en jezelf te verbazen van de meest exclusieve zaken is Fifth Avenue – waar alle etalages proberen om je naar binnen te lokken. Hier is ook de imposante Empire State Building te vinden, lang het grootste gebouw ter wereld en tegenwoordig open om vanuit verdieping 102 de stad te overzien. Vanuit hier is ook een groene hart te vinden midden in het volgebouwde New York – namelijk Central Park. Een natuurparadijs midden in de stad waar mensen graag komen joggen of even uit het drukke leven willen stappen. In de zomer ook een epicentrum van activiteiten, waaronder kleinschalige concerten en exposities.

New York – buiten de gebaande paden

Het is moeilijk om in New York te zijn zonder veel tijd en aandacht te besteden aan de wereldberoemde bezienswaardigheden. Mocht je een dag iets anders willen gaan kijken wat minder bekend is, dan heeft New York ook vanalles te bieden. Bezoek eens The South Street Seaport, waar van uit je een prachtig uitzicht hebt over de stad en ook een klein winkelgebied bezit. Ook de St John the Divine is nog niet gevonden door het massatoerisme – een prachtige onvoltooide kathedraal met een gotisch ontwerp.

Vervoer naar en in New York

Er zijn een paar luchthavens op New York, maar de belangrijkste zijn JFK International en Newark Liberty International. In New York vervoeren de luchthavens jaarlijks meer dan 100 miljoen passagiers en ze zijn verbonden met het spoorwegennet. De typische Yellow Cabs, ofwel gele taxi's bepalen het stadsbeeld voor een groot deel en je bent niet echt in de stad geweest als je niet een keer de taxi hebt gepakt. Wij raden aan om een kaart te kopen voor de metro van New York en vooral te reizen met dit vervoersmiddel. Dit ondergrondse netwerk is het grootste metronetwerk ter wereld en heeft ongeveer 1,5 miljard vervoersritten per jaar! Het voordeel van de metro is dat op veel lijnen er dag en nacht gereden wordt, waardoor er weinig tijd verloren gaat om de magie van deze stad te beleven.

Klaar om te boeken?

ONZE APPARTEMENTEN SCOREN GEMIDDELD EEN 9/10! DIT IS DE MENING VAN ONZE GASTEN:

Rita
Rita
10 Uitstekend
mei 2018
Charming and Cozy Single Room

Een aangenaam verblijf in Brooklyn. Het huis is heel schoon. Goede sleuteloverdracht. Goede verbindingen met Manhattan. Veel informatie om gemakkelijk het huis te kunnen vinden.

Irene
Irene
8 Erg goed
april 2018
Perfect One Bedroom Flat with WiFi

Wij kregen van Jason, de eigenaar, een veel ruimer appartement aangeboden (zonder extra kosten) dan we geboekt hadden, gelegen in een multiculturele buurt in Queens, voornamelijk Chinezen, Indiërs, Tibetanen en Latijns Amerikanen. Het ap...

Franscesco
Franscesco
8 Erg goed
november 2017
Japanese Room by Central Park!

Het verblijf bij Lau & Alf was meer dan voldoende voor een paar dagen New York. Buiten de slaapkamer konden we gebruik maken van de huiskamer, keuken en badkamer. Jammer dat hun fietsen, waar we gebruik van mochten maken, niet veilig ge...

Ton
Ton
8 Erg goed
september 2017
Ruime lichte studio met WiFi

Appartement is eenvoudig van opzet. Het is in een gewone woonwijk op ca 10 minuten lopen van de metro, waarmee een goede verbinding is naar Manhattan of JFK. Je moet dan nog wel de airtrain nemen. De prijs kwaliteit verhouding is prima. ...

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

… en we zijn dol op onze appartementen