Accommodatie in Oostende

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in Oostende

Vakantiewoningen & Vakantiehuizen in Oostende

Wilt u de komende zomer eens uw vakantie in eigen land doorbrengen? Wees gerust want de Vlaamse steden hebben u meer te bieden dan u denkt. Bezoek Oostende aan de Noordzee. De kustplaats kan in de zomer nog wel eens drukbezocht worden, maar maakt u zich vooral geen zorgen over het aanbod accommodaties in Oostende. Er bevinden zich genoeg hotels, campings en andere accommodatiemogelijkheden in het centrum en aan de kust. Wilt u echter een persoonlijkere vakantie hebben, boek dan via Wimdu. Bij Wimdu heeft u ook in Oostende een ruime keus aan vakantiehuizen, appartementen en bed and breakfasts. Een keuze voor Wimdu betekent niet alleen dat u van een comfortabel en ontspannen accommodatie verzekerd bent, ook overnacht u vaak bij de host thuis. De host kan u meer over het prachtige Oostende vertellen. Welke musea het bezoeken waard zijn, in welke restaurants de beste plaatselijke gerechten geserveerd worden en in welke kroegen het lekkerste lokale bier te krijgen is. We willen u echter niet ongeinformeerd op pad sturen en hebben alvast een handige gids samengesteld waar u alle nuttige tips en info over Oostende kunt lezen.

Fun Facts

  • In 1981 woonde de bekende soulzanger Marvin Gaye in Oostende.
  • De cartoonist Kamagurka is geboren in Oostende en toegewijd fan van KV Oostende.
  • In Oostende is er een straat met de naam “Straat zonder einde”!
  • Een van de bekendste werken van de Nederlandse auteur Willem Frederik Hermans heet “Samen naar Oostende”.

Wat te zien en te doen in Oostende.

Oostende ligt in de provincie West-Vlaanderen en is door zijn ligging langs de Belgische kust een belangrijk toeristisch en economisch centrum. Oostende profileert zich heden ten dage als ”Stad aan zee” en richt zich momenteel vooral op de cultuur minnende inwoners en gasten uit binnen en buitenland. Denk bijvoorbeeld aan de evenementen als Theater aan Zee, een tiendaags theater- en muziekfestival dat jaarlijks rond eind juli-begin augustus plaats vind, de plaatselijk populaire Paulusfeesten, de bekendste stadfeesten van Oostende en Sfeer in ’t Park. Het mag dan ook geen verbazing zijn dat Oostende in 2010 de titel “Cultuurstad van Vlaanderen kreeg”.
Een bezoek aan Oostende kunt u het beste beginnen in de historische stadskern. Hier vindt u enkele beschermde monumenten. Bezoek de Venetiaanse Gaanderijen die samen met de Koninklijke Gaanderijen een geheel van galerijen langs de Koning Boudewijn-promenade vormt. De Venitiaanse Gaanderijen werden in opdracht van Koning Leopold II en naar ontwerp van Henri Maquet tussen 1900 en 1903 gebouwd. Lange tijd had de galerij geen functie, maar wordt sinds kort door het stadsbestuur gebruikt als tentoonstellingsruimte en een deel is ingericht als restaurant. Even verderop bevinden zich de Koninklijke Gaanderijen, waarvan de bouw in 1905 voltooid werd. Het complex bestaat uit twee zuilengangen die gedeeltelijk gescheiden worden door een glazen wand. De reden hiervan is dat koninklijke gasten zo ongehinderd van het koninklijk paleis naar de nabijgelegen renbaan konden lopen.
Door zijn ligging aan zee wordt Oostende gekenmerkt door haar maritiem verleden. Dit is onder meer terug te zien in de schepen Mercator, een driemaster uit 1932 dat sinds 1961 dienst doet als museumschip, en de Amandine, een grote middenslagtreiler dat nu dienst doet als interactief museumschip. Ook het Noordzee-aquarium is zeker een bezoekje waard.
Naast al deze activiteiten komen de meeste toeristen af op de kust. Oostende is niet voor niets een van de populairste badplaatsen van België en zeker in de zomer is het strand zeer aangenaam en kan men verkoeling zoeken in het verfrissende water van de Noordzee.

Eten en drinken in Oostende.

Gastronomie heeft in heel Vlaanderen, maar met name West-Vlaanderen een belangrijke rol. Niet voor niets telde de provincie in 2012 een recordaantal aan Michelinsterrenrestaurants en Michelinsterren. Enkele typische gerechten van de streek die u zeker ook in Oostende zou moeten proberen zijn de echte boter en grijze garnalen, koekjes en pudding met heerlijke room en varkensfilet die op je tong smelt. Uiteraard worden de meeste maaltijden gedomineerd door de vers gevangen vis. Proef de kabeljauw op z’n Vlaams met een heerlijke witte wijn-saus, of wat te denken van de rog met kappertjes en botersaus. Vergeet ten slotte de overheerlijke garnaalkroketten niet!

Vervoer in en naar Oostende.

Oostende is door haar ligging aan de snelweg A10 eenvoudig te bereiken. Verder is via het Station Oostende de rest van het land per trein goed te bereiken. Steden als Brugge, Brussel, Gent en Antwerpen liggen binnen handbereik. Ook vertrekt er iedere dag een Thalys hogesnelheidstrein naar Parijs. In Oostende zelf zijn de meeste bezienswaardigheden te voet te bereiken. Zijn uw benen moe of is het weer niet goed dan kunt u eenvoudig gebruik maken van een van de zes stadsbuslijnen of van de authentieke kusttram.

Klaar om te boeken?

ONZE APPARTEMENTEN SCOREN GEMIDDELD EEN 9/10! DIT IS DE MENING VAN ONZE GASTEN:

Anja
Anja
8 Erg goed
september 2018
300m from the seaside of Oostende

Mooie studio ideale locatie duidelijke communicatie een aanrader

Nadine
Nadine
10 Uitstekend
augustus 2018
300m from the seaside of Oostende

Alles is zeer vlot verlopen en het was in orde

Nadine
Nadine
8 Erg goed
juli 2018
300m from the seaside of Oostende

Alles is zeer vlot gegaan en het was in orde.

Joseph
Joseph
8 Erg goed
april 2018
300m from the seaside of Oostende

We hebben genoten van dit kortverblijf aan onze kust. Ondanks dat we elkaar niet te zien hebben gekregen was de communicatie optimaal. Een gezellige studio die ruim en de centrale ligging voldeed ruim aan onze verwachtingen. Graag tot e...

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

… en we zijn dol op onze appartementen