Accommodatie in Zeeland

Ontdek welke fantastische appartementen liefhebbers adviseren!

Top 50 appartementen in Zeeland

Vakantiewoningen & Vakantiehuizen in Zeeland

Bed and breakfast in Zeeland Zeeland is de provincie in het zuid-westen van Nederland die vooral in de zomer grote hoeveelheden toeristen aantrekt vanwege de ligging aan de Noordzee. De vele leuke stadjes kenmerken zich doordat ze nog authentiek en klein van omvang zijn – en daarom erg romantisch en gezellig aanvoelen. Bijna de hele provincie is te vinden onder zeeniveau, wat de geschiedenis van de provincie ook typeert en de bevolking al eeuwen bezig houdt. Deze strijd tegen de zee is verloren in het zwarte jaar 1953, toen de provincie overstroomde – maar was tegelijkertijd het begin van de Deltawerken. Dit verdedigingssysteem is geroemd als technisch hoogstandje en trekt elk jaar veel bezoekers naar dit bijzondere stukje Zeeland. De provincie is bij uitstek de plaats om heerlijk te genieten van de frisse zeelucht op een van de vele terrassen en er zijn dan ook veel leuke hotels en hostels te vinden waar u een overnachting kunt vinden. Voor wie op zoek is naar iets nieuws: kijk eens naar het ruime aanbod appartementen en bed and breakfasts te vinden op Wimdu!

Fun Facts

  • De inwoners van Zeeland worden Zeeuwen genoemd en hebben het imago om stug in de omgang te zijn.
  • Niet alleen onder Belgen is Zeeland erg populair – u treft hier in de zomer ook erg veel Duitsers aan.
  • Probeer eens een keer de Zeeuwse Bolus, de zoete lekkernij die erg geliefd is onder veel bezoekers.
  • De beroemde Nederlandse band Blof kent haar wortels in deze provincie, wat ook in veel liedjes een rol speelt.

Bezienswaardigheden in Zeeland

Zeeland is een provincie waar veel draait om het water en vooral de strijd tegen het water. Onlosmakelijk verbonden met de provincie zijn de Deltawerken die de provincie beschermen tegen de zee en met name de Oosterscheldekering is de moeite waard om te bekijken. Wie er meer over wilt weten, kan naar Neeltje Jans gaan – een interactief attractiepark waar de kinderen en volwassenen meer te weten komen over de ramp, de deltawerken en zelf aan de slag kunnen gaan met de strijd tegen het water. De vele watersluizen en kunstmatige waterwegen zorgen er voor dat er een goed beeld geschetst wordt van hoe het in de realiteit werkt. Daarnaast zijn er in Zeeland veel oude windmolens te vinden – iconisch voor Nederland en daarnaast ook een prachtig stukje architectuur. Bezoek de Noorman in Westkapelle – die door de vele jaren heen stand heeft gehouden en nog altijd fier draait.

Ouddorp

Het leuke Ouddorp is een plaats waar elk jaar veel toeristen komen genieten van de heerlijke stranden en daarnaast de mooie natuur om in de fietsen of te wandelen. Er zijn veel mooie fietspaden te vinden, waaronder de mountainbikeroute die door de duinen vanaf Brouwersdam begint. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan het beschermde natuurgebied de Kleistee – waar u niet hoeft te verdwalen vanwege de vele infoborden die de beste routes aangeven. Ouddorp is ook de ideale locatie om sportief te genieten van de verschillende soorten watersport die er aan de kust te vinden zijn. Zo kunt u op verschillende plaatsen leren windsurfen – of de andere sport die de afgelopen jaren enorm in populariteit wint: kitesurfen. Kortom, u hoeft zich niet te vervelen bij een verblijf in een vakantiehuis in Ouddorp!

Het mooie pareltje Sluis

Sluis is een leuk stadje te vinden in het westen van Zeeland vlakbij de Belgische grens. Er wonen ongeveer 2400 inwoners, maar in de zomermaanden wordt elk jaar dit aantal ruim voorbij gestreefd door het aantal toeristen uit Nederland en België. De stad kent een ontzettend rijke geschiedenis en heeft lange tijd gefungeerd als belangrijke voorstad van Brugge. Helaas is er veel verloren gegaan gedurende de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog, maar een gebouw dat de oorlog overleefd heet is de Belfort van Sluis –iconisch voor de stad en prachtig gerestaureerd. U kunt er ook in om het bijzondere interieur te aanschouwen en daarnaast is er hedendaags een leuk museum te vinden met kunst van de 15e tot de 18e eeuw. Voor hen die niet bang zijn voor hoogten kan de toren ook beklommen worden en op deze manier krijgt u een panoramisch uitzicht over dit bijzondere stadje. Daarnaast komt er ook veel dag publiek naar Sluis toe om bij een van de gezellig winkeltjes te gaan winkelen – en vergeet daarnaast ook niet in een van de vele heerlijke visrestaurantjes de verse visgerechten te proberen.

Vervoer naar en in Zeeland

Vanuit Belgie is Zeeland uitstekend bereikbaar via de Westerscheldetunnel of via Antwerpen. Houd er wel rekening mee dat wanneer er via de Westerscheldetunnel gereisd wordt, er tol moet worden betaald! Eenmaal aangekomen in Zeeland zult u merken dat het openbaar vervoer tussen de grote steden goed geregeld is, maar verder landinwaarts het bussen netwerk niet toereikend is. Gelukkig leent het landschap van Zeeland zich perfect voor een heerlijke wandeling of een fietstocht en op deze manier kunt vanuit uw B&B of vakantiewoning de dorpen en duinen gemakkelijk verkennen. Daarnaast zijn er op verschillende plaatsen de mogelijkheid om met een paard op ontdekkingstocht te gaan: voor de echte avonturier een leuk alternatief voor de fiets of auto!

Wij zijn Wimdu …

Wimdu is de grootste aanbieder van privéaccommodaties in Europa. Met meer dan 350.000 accommodaties in meer dan 150 landen vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt.

… en we zijn dol op onze appartementen